De Glazen Koets

TerugVolgende
 
 
De trots van de Koninklijke Stallen
De Koninklijke Stallen bieden onderdak aan een bijzondere collectie historische rijtuigen. Deze met veel zorg en historisch gevoel onderhouden rijtuigen zijn getuigen van de twee eeuwen oude geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis.

Naast de meer bekende Gouden Koets is de Glazen Koets de trots van het Koninklijk Staldepartement. De Glazen Koets is ook het oudste bewaard gebleven rijtuig van de Koninklijke Stallen. Tot de bouw van deze galaberline werd in 1821 door Koning Willem I opdracht gegeven aan de beroemde Brusselse rijtuigbouwer Pierre Simons. In 1826 kon het in zijn soort unieke rijtuig afgeleverd worden aan het Nederlandse Hof.

In het kader van het 200-jarig bestaan van ons Koningshuis, de voltooiing van het jarenlange restauratieproces van de Glazen Koets en de tijdelijke expositie van het rijtuig in het Louwman Museum verschijnt deze kleurrijke uitgave.

Uitvoerig wordt ingegaan op het ontstaan van het Koninkrijk, op de bouw en rijtuigbouwer van de Glazen Koets, op het vorstelijk gebruik gedurende bijna twee eeuwen en op de met zorg uitgevoerde restauratie van ‘de trots van de Koninklijke Stallen.
   
Titel De Glazen Koets

Ondertitel De trots van de Koninklijke Stallen
Auteur mr. J.W. Landman, dr. C. Rommelaere, kolonel b.d. G.E. Wassenaar
Rubriek Rijtuig- en automobielgeschiedenis
Omvang 176 Pagina's
Formaat 31,5 x 23,5 cm
Uitvoering Gebonden, rijk geïllustreerd
Prijs € 29,50
ISBN 978 90 6707 677 7
Status Voorraad
   
 

TerugVolgende