De subsistentie van het leger

TerugVolgende
 
 
Logistiek en strategie van het Geallieerde en met name het Staatse leger tijdens de Spaanse Successieoorlog in de Nederlanden en het Heilige Roomse Rijk (1701-1712)
In de tweede helft van de zeventiende eeuw vond er een enorme groei in de omvang van de Europese legers plaats. De legers van de Republiek der Verenigde Nederlanden bereikten tijdens de Spaanse Successieoorlog een omvang van ruim 120.000 man, waarbij zich ook nog 80.000 paarden bevonden. De proviandering van zoveel mesen en het zorgdragen voor het voer van tienduizenden paarden vergden het uiterste op het terrein van organisatie en coördinatie. De voedselvoorziening van de legers speelde dan ook in de late zeventiende en in de achttiende eeuw volgens veel historici een overheersende rol in de oorlogvoering. In dit verband is het verbazingwekkend dat tot nog toe amper onderzoek naar de invloed van de logistiek op de loop van de Spaanse Successieoorlog, de omvangrijkste oorlog van de achttiende eeuw, is verricht. Het doel van dit boek is hier verandering in aan te brengen.
   
Titel De subsistentie van het leger

Ondertitel Logistiek en strategie van het Geallieerde en met name het Staatse leger tijdens de Spaanse Successieoorlog in de Nederlanden en het Heilige Roomse Rijk (1701-1712)
Auteur Olaf van Nimwegen
Rubriek Militaire geschiedenis
Omvang 400 Pagina's
Formaat 17,5 x 24,5 cm
Uitvoering Gebonden, geïllustreerd
Prijs € 22,75
ISBN 978 90 6707 397 4
Status Bijna uitverkocht
   
 

TerugVolgende